Για το χωριό μας και γύρω από αυτό δεν έχουν γραφτεί πολλά ως τώρα. Με το παρόν δεν φιλοδοξώ να προσθέσω κάτι σημαντικό πέρα από τα προσωπικά μου βιώματα και τις αντιλήψεις, αλλά και το συναίσθημα. Όμως επικοινωνήστε μαζί μου για ο,τιδήποτε στο sstamell@otenet.gr

3 Αυγ 2018

Κυκλοφόρησε σε βιβλίο "Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό, ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας"

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου μου: «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό, ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας», θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν για την έκδοσή του, ένα δύσκολο για μένα εγχείρημα.

Το βιβλίο είναι ένα αφήγημα, μια βιωματική περιγραφή ενός οδοιπορικού έντεκα ημερών στα πρώτα σύνορα του σύγχρονου ελληνικού κράτους με τα πόδια, μια κατάθεση ψυχής και μια μαρτυρία, προϊόν της αγάπης για το βουνό και την περιπέτεια.

Σκοπό έχει να αναδείξει, έστω με αυτό τον τρόπο, τον ρόλο που έπαιξαν τα πρώτα σύνορα της Ελλάδας στην περίοδο των πενήντα χρόνων, από το 1832 έως το 1881 - μια οριογραμμή που άλλαξε δραματικά τα δεδομένα και τις ισορροπίες στις περιοχές που χαράχτηκε - και τον ιδιαίτερο ρόλο της ληστοκρατίας στις πρώτες δεκαετίες της απελευθέρωσης.

Σκοπό επίσης έχει να παρακινήσει τις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση
να ασχοληθούν περισσότερο και να αναδείξουν αυτά τα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα της εποχής και την ίδια την οριογραμμή. Να βοηθήσει τον αναγνώστη, τον ιστορικό, τον φυσιοδίφη, τον πεζοπόρο, τον ορειβάτη, τον ψαγμένο τουρίστα που θα το αποκτήσει και θα το μελετήσει, να γνωρίσει την ιστορία, την γεωγραφία, να γνωρίσει τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα αυτής της περιοχής σε μια «γκρίζα» περίοδο της νεότερης ιστορίας του ελληνικού κράτους∙ και, γιατί όχι, να περπατήσει σ’ αυτούς τους τόπους.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις εκδόσεις «Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ», για τη συνεργασία μας και την τιμή που μου έκαναν για την έκδοσή του.
Ελπίζω από καρδιάς το βιβλίο να φέρει πιο κοντά την ιστορία και την περιοχή σε όλους τους αναγνώστες του!

Στέφανος Σταμέλλος
https://www.facebook.com/synora1832/
http://www.e-ecology.gr
https://www.facebook.com/stefanos.stamellos

ΥΓ Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο απευθείας από τον εκδοτικό οίκο Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σταδίου 5 Αθήνα), από τα βιβλιοπωλεία: ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ασκληπιού 1, Αθήνα), ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 Αθήνα & Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη), ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι & Κηφισίας 310, Κηφισιά) και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία (ηλεκτρονικά ή μη) ή οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα μπορούν να το παραγγείλουν από τον Εκδοτικό Οίκο Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος http://www.sizacharopoulos.gr/…/51865-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%C… και στο e-mail sstamell@otenet.gr και τηλεφωνικά στο 2231021007 ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι μετανάστες πρόγονοί μας στην Αμερική

Από την Αραχωβίτσα (Πετράλωνα) Ευρυτανίας, μετανάστες στην Αμερική (1901-1931) http://amfictyon.blogspot.com/2019/09/1901-1931.html Θερμά συ...